Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،  «مهرداد سالاری» روز سه‌شنبه در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی و شورای حفاظت منابع آبی در سرسرای شهدای دولت استانداری، اظهار داشت: متاسفانه با توجه به کاهش ۳۳ درصدی میزان بارندگی‌ها در سال آبی امسال نسبت به سال گذشته و بلندمدت با شرایط بحران کم آبی مواجه هستیم لذا دستگاه‌ها موظف به ارائه برنامه‌های بسیار دقیق، جامع و کامل برای کاهش اثرات این بحران در استان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: طی سال‌های گذشته طرح‌ها و برنامه‌های استان در خصوص سازگاری با کم آبی را مصوب و ابلاغ کردیم بنابراین دستگاه‌ها باید تلاش کنند که ضمن ارائه برنامه‌های خود به این برنامه نیز یک توجه ویژه داشته باشند، زیرا اگر برنامه‌ای برای کاهش اثرات این موضوع نداشته باشیم حتماً با وضعیت نگران کننده‌ای روبرو خواهیم شد.

او با اشاره به شیوع کرونا و بالار رفتن میزان مصرف خانگی آب و همچنین وضعیت اقتصادی و معشیتی مردم ناشی از کرونا و تحریم‌های ظالمانه ادامه داد: ما با توجه به این شرایط باید نهایت تلاش خود را برای کاهش اثرات ناشی از کم آبی در استان بکار گیریم و همگی دستگاه‌ها موظف به ارائه برنامه‌های خود برای عبور از این بحران در تابستان سال جاری هستند.

سالاری بیان  کرد: سازمان محیط زیست موظف است که برنامه‌ها و طرح‌های تدوین شده خود را در خصوص محافظت از گونه‌های جانوری با توجه به شرایط بحران کم آبی ارائه کند و همچنین دیگر دستگاه‌ها مانند جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز باید نسبت به ارائه گزارش برنامه‌های خود در این بخش‌ها برای به حداقل رساندن شرایط بحران کم آبی و ادامه حرکت مسیر زیرمجموعه‌های خود اقدام کنند.

کاهش ۷۲ درصدی آب چشمه‌ها

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه در ادامه از شرکت آب و فاضلاب استان خواست که بررسی نماید در تابستان امسال در چه روستا‌هایی با مشکل کم آبی بیشتری مواجه هستیم و سازمان برنامه و بودجه استان موظف است که اعتبارات لازم را برای برطرف ساختن مشکل کم آبی در این روستا‌ها اختصاص دهد.

سالاری گفت: علاوه بر کاهش میزان ۳۳ درصدی بارندگی‌ها با کاهش ۲۸ درصدی منابع زیرزمینی و ۷۲ درصدی کاهش آب چشمه‌ها هم مواجه هستیم لذا دستگاه‌های ذیربط نباید به هیچ عنوان اجازه مصرف از چاه‌های غیر مجاز را بدهند لذا اگر مدیری در این راستا اهتمام لازم را نداشته باشد حتماً با آن برخوردی شدیدی خواهد داشت.

او همچنین خواستار اطلاع رسانی از ظرفیت منابع آبی استان به منظور استفاده بهتر و صرفه جویی در آب توسط همشهریان با توجه به شیوع کرونا و گرایش بیشتر مردم در این شرایط به مصرف آب شد.

او تاکید کرد: در شرایط بحران تمام امکانات دستگاه‌های اجرایی در اختیار نماینده دولت قرار می‌گیرد لذا هر مدیری در این زمینه کوتاهی داشته باشد حتماً وی را به تخلفات اداری استان معرفی خواهیم کرد.

او گفت: با توجه به شرایط بحران کم آبی در برنامه‌ای مدون لزوم مصرف بهینه آب در شهرستان‌ها به فرمانداران ابلاغ خواهد شد و همه باید با هماهنگی و همکاری بیشتر در راستای کاهش اثرات این بحران حرکت کنیم.

برخورد جدی با چاه‌های غیرمجاز

سالاری همچنین بر برخورد جدی در استفاده از چاه‌های غیر مجاز در باغ‌های تفریحی اطراف شهر کرمانشاه تاکید کرد و بیان داشت: طی چند سال گذشته با اپیدمی احداث باغ‌های تفریحی در اطراف شهر کرمانشاه مواجه شدیم که بعضاً استفاده از آب مصرفی و چاه‌های غیر مجاز را دارند لذا دستگاه‌های ذیربط موظف هستند که با این گونه باغ‌ها و باغداران غیر علمی و غیر تخصصی که غیر از باغ‌های مثمر می‌باشند، برخورد جدی داشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اظهار داشت: ضرورت دارد که شرکت‌های آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب استان به صورت مشترک تعداد چاه‌ها و مقدار مصرف از این چاه‌ها را در هر شهرستان و شهر کرمانشاه به مدیریت استان اعلام کنند و فرمانداران موظف به پیگیری دقیق از نحوه میزان و مصرف بهینه آن می‌باشند.

او همچنین تاکید کرد: باید به شهرداری‌ها ابلاغ شود که به هیچ عنوان از آب شرب برای آبیاری فضا‌های سبز استفاده نشود و تمام شهرداران موظف به رعایت این موضوع در شهر‌های خود هستند.

سالاری با توجه به شرایط بحرانی آب خواستار جلوگیری از کشت محصولات پرمصرف به آب توسط سازمان جهادکشاورزی استان شد.

او  استفاده از ظرفیت پسافاضلاب را برای استفاده در صنعت و همکاری و ارائه برنامه‌ها از سوی شرکت آب و فاضلاب استان در این زمینه را مهم عنوان کرد.

لزوم برخورد با مصارف غیرمجاز

مقام عالی استان در حوزه عمرانی با بیان اینکه آب جزو منابع ملی کشور است، تاکید کرد: دستگاه‌های ذیربط باید با پیگیری ویژه نسبت به استفاده درست از منابع آبی اقدام کنند و با هر گونه مصرف غیر مجاز برخورد جدی داشته باشند و آنچه که همه باید به آن توجه کنیم مدیریت مصرف آب است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با تاکید بر ارائه گزارش کامل نحوه مدیریت مصرف آب توسط دستگاه‌های اجرایی، هر گونه بی برنامگی در این زمینه را با توجه به شرایط بحران کم آبی در راستای کم توجهی به مردم عنوان کرد و گفت: هر مدیری که در این زمینه کوتاهی داشته باشد در حقیقت به مردم جفا کرده است، زیرا در این شرایط علاوه بر بحران بیماری کرونا و وضعیت اقتصادی و معشیتی مردم با بحران کم آبی هم مواجه هستیم لذا هیچ گونه کم کاری در این زمینه پذیرفتنی نیست.

او در پایان گفت: مدیران برای جلسه آینده حتماً با برنامه کامل و دقیق در جلسه حضور پیدا کنند، زیرا اگر به میزان کم بارشی سال آبی امسال بی توجه باشیم بدون تردید با تابستان بسیار سختی مواجه خواهیم شد لذا همگی وظیفه داریم که نهایت تلاش و اهتمام خود را برای حل موضوع بحران کم آبی بکار گیریم.
انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آبی آب وفاضلاب توجه به شرایط بحران شرایط بحران کم آبی ارائه برنامه ها مواجه هستیم چاه های غیر برخورد جدی کاهش اثرات دستگاه ها کم آبی غیر مجاز چاه ها باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی

محمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان اظهار کرد: در پی بارش‌های اخیر در استان علاوه بر شهرستان زیرکوه بارندگی‌های شدیدی را در دیگر شهرستان‌های استان از جمله نهبندان شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه روستاهای زیادی در سطح استان درگیر خسارت ناشی از این بارندگی‌ها شدند، اضافه کرد: بارش‌ها و سیل ناشی از آن به تمام بخش‌های زیرساختی در استان خسارت وارد ساخته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بیشترین خسارات به بخش ایل راه‌ها و راه‌های روستایی، ابنیه ها و آب نماها بوده است.

آخوندی با اشاره به اینکه خسارت به زیرساخت‌های آب، برق و حتی به زیرساخت‌های مخابرات نیز وجود داشته است، یادآور شد: همچنین یکی دیگر از بخش‌هایی که بیشترین خسارت را داشته بخش کشاورزی شامل کانال‌های کشاورزی، باغات و قنوات بوده است.

وی از ارائه گزارش اولیه این خسارات به سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: جمع بندی اولیه از خسارت‌های ناشی از سیل در استان صورت گرفته و به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: از هم اکنون برآورد خسارات ناشی از سیل در نقاط مختلف استان توسط دستگاه‌های مربوطه و با هماهنگی فرمانداری‌های سطح استان در حال انجام بوده که جمع بندی آن به مدیریت بحران استان ارسال تا پیگیری برای جذب اعتبارات و جبران خسارات ناشی از سیل انجام شود.

آخوندی اضافه کرد: خسارت در بخش‌های خانگی نیز علی رغم اینکه گسترده نبوده وجود داشته که اقدامات لازم توسط دستگاه‌های خدمات رسان برای اسکان سیل زده‌ها و همچنین توزیع بسته‌های غذایی و لوازم مورد نیاز صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اکیپ‌هایی برای ارزیابی مناطق سیل زده در حال فعالیت هستند، بیان داشت: هر چند حدود دو هفته برای برآورد خسارت زمان وجود دارد اما اقدامات لازم از هم اکنون آغاز شده تا زودتر به نتیجه برسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه از زمان بارندگی‌ها عملیات بازگشایی راه‌ها و بعد از آن بازسازی آنها در مناطقی مشکل وجود دارد شروع شده است، تصریح کرد: امیدواریم با جذب به موقع اعتبارات این اقدامات تسریع یابد.

آخوندی اضافه کرد: با توجه به شرایط مربوط به بارندگی‌ها بیشترین خسارت در زیرکوه و بیشترین بخش آسیب دیده مربوط به راه‌ها و ایل راه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع این بحران تمام مردم و دهیاران و دستگاه‌های مربوطه پای کار بوده‌اند، یادآور شد: دنبال این هستیم که کارهای عمومی، اصلی و اولویت دار را دستگاه‌ها انجام دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از رسانه‌ها خواست تا بازتاب خوبی از حجم خسارات وارده به استان ناشی از بارندگی‌های اخیر داشته باشند تا این انعکاس مناسب بتواند در جذب اعتبارات به استان کمک کننده باشد.

کد خبر 6089565

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری