Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان کرمانشاه در سالیان گذشته وضعیت بارشی بهتری نسبت به برخی از استان های دیگر داشت. اما امسال این استان با کاهش قابل توجه بارندگی ها مواجه بود و خطر خشکسالی به شدت کرمانشاه را نیز تهدید می کند.
دیگر حتی مانند بهار سال‌های گذشته خبری از بارش‌های شدید و سیل آسا هم نیست و به نظر می رسد برای چند وقت کوتاه باقی مانده تا پایان فصل بارندگی نیز امید چندانی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  *کاهش ۲۷ درصدی بارندگی

بنا به گفته معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان، از ابتدای سال زراعی جاری یعنی اول مهر ماه 1399 تا کنون 296 میلی‌متر بارندگی به طور میانگین در استان کرمانشاه رخ داده است.

علی محمد زوراوند گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 426 میلی‌متر بارندگی داشتیم 30 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت که 408 میلی‌متر بارندگی داشتیم 27 درصد کاهش داشته است.

وی کمترین بارشی که در سطح استان کرمانشاه داشتیم را نیز مربوط به سومار با 17 میلی‌متر اعلام کرد.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان، میانگین بارش در شهر کرمانشاه را نیز 304 میلی متر اعلام کرد و ادامه داد: در کرمانشاه نیز نسبت به سال گذشته 39 درصد و نسبت به بلندمدت 18 درصد کاهش داشتیم.

این کاهش بارندگی ها تاثیر خود را بر وضعیت منابع آبی استان از جمله ذخیره سدها و میزان رواناب ها نشان داده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه به دلیل کاهش بارندگی‌هایی که در سال آبی جاری داشتیم، میزان رواناب های استان نیز به میزان قابل توجهی کم شده است.

بهرام درویشی از کاهش 44 درصدی رواناب ها نسبت به سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: نسبت به بلندمدت نیز کاهش 38 درصدی رواناب ها را داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: ذخیره سدهای استان نیز نسبت به سال گذشته مقداری کمتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به 980 میلیون مترمکعب آب پشت سدهای استان ذخیره است، تاکید کرد: این در حالی است که ظرفیت سدهای استان یک میلیارد و 350 میلیون مترمکعب است یعنی نزدیک به 74 درصد ظرفیت سدهای استان پر می باشد.

درویشی یادآور شد: در مدت مشابه سال گذشته میزان ذخیره سدهای استان حدود یک میلیارد مترمکعب بود.

وی صرفه جویی مردم را در چنین شرایطی بسیار ضروری دانست و تاکید کرد: در کنار این موضوع، طرح احیا و تعدل بخشی دشت ها را نیز با جدیت پیگیری می کنیم.

تاثیر نهایی این کاهش بارندگی ها بر زندگی مردم خصوصا کشاورزان است و البته کشاورزانی که از آبیاری دیم استفاده می کنند شرایط نگران کننده تری دارند.

این وضعیت اجتناب ناپذیر است و هیچ راهی برای کنترل و مدیریت آن نیست، مگر کشاورزانی که از قبل روش های آبیاری مدرن را انتخاب کرده باشند و اکنون کمتر آسیب ببینند.

حالا رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تنها راهکار کاهش خسارت کشاورزان را بیمه محصولات کشاورزی می داند.

نوربخش حاتمی با اشاره به کاهش بارندگی‌های سال زراعی جاری ، گفت: کرمانشاه از گذشته همواره در معرض خشکسالی قرار داشته است.

وی معتقد است در چنین شرایطی تنها راهکار جا افتادن فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی است تا حداقل کشاورزان دچار آسیب کمتری شوند.

حاتمی اضافه کرد: چون مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه دارد و با کاهش بارندگی مواجهیم، بهتر است کشاورزان از همین حالا به فکر بیمه محصولات سال زراعی آینده خود باشند.   گزارش از فاطمه کمانی جام جم آنلاین کرمانشاه.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرمانشاه مدیر عامل آب منطقه ای کرمانشاه رئیس جهاد کشاورزی استان کاهش بارندگی ها استان کرمانشاه سال گذشته سدهای استان رواناب ها میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۷۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار بارش در استان های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد و استان های فارس، کرمان و تا حدودی هرمزگان ۲۰ تا ۳۰ درصد کم بارشی دارند که با بارش های پیش رو انتظار می رود تا حدی کم بارشی جبران شود.

او با بیان اینکه در اغلب مناطق ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بارش داریم، افزود: بنابر نقشه های هواشناسی شرایط بارندگی در اردیبهشت مناسب است که براین اساس کمبود بارش تا حدی جبران می شود.

وظیفه ادامه داد: بنابر آمار استان تهران ۸۰ میلی متر، قزوین ۱۰۰ میلی متر و خراسان رضوی درصدی کمتر از نرمال بارندگی دارند که براین اساس مدیریت آب برای فصل گرم امری ضروری است. در حوزه غرب و جنوب غرب بارش ها کمتر از نرمال است که با بارندگی های اخیر و پیش رو، وضعیت بهتر شد.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: طی ۲ هفته آینده بارش های مناسبی خواهیم داشت که براین اساس به کشاورزان توصیه می شود که برای حفظ آب های زیرزمینی، نوبت آبیاری را برمبنای بارندگی ها به گونه ای تنظیم کنند که کمترین بهره برداری را از ذخایر سفره های زیرزمینی داشته باشند.

او گفت: کشاورزان هرمنطقه بسته به گیاه و مرحله رشد گیاه باید توصیه های تخصصی در آن منطقه را توجه کنند، اما در اغلب مناطق درختان میوه و محصولات غلات در مرحله گل دهی، رشد دانه و تشکیل میوه هستند که براین اساس کشاورزان باید توصیه ها را جدی بگیرند و همواره برای بهبود محصول و استفاده از دانش روز از نظر کارشناسان هواشناسی استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • بازگشت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان
  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت طلا وسکه امروز یک شنبه 9 اردیبهشت/قیمت سکه در سراشیبی
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری
  • تلاش بیشتری برای کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه خواهیم کرد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر